Македонија

Притвор за делчевецот кој изврши полов напад врз малолетничка

Делчевецот којшто изврши полов напад врз малолетно девојче на негови пријатели доби 30-дневен притвор.

21.03.2018 12:54:31

Делчевецот којшто изврши полов напад врз малолетно девојче на негови пријатели доби 30-дневен притвор. 

Јавното обвинителство на Република Македонија денеска соопшти дека 46-годишниот делчевец на 16 март околу 20 часот дошол во посета на соседите во време кога родителите на девојчето не биле дома и со намера да ги задоволи своите полови страсти извршил полово дејствие над девојчето заканувајќи му се да не кажува.

Надлежниот обвинител до судијата на претходна постапка при Основниот суд во Кочани поднел предлог за определување мерка притвор имајќи ја предвид тежината на делото за кое е пропишана казна затвор од најмалку 12 години. Надлежниот јавен обвинител оценил дека постојат и околности што укажуваат на опасност од бегство на осомничениот и влијание врз сведоците и попречување на постапката.