Култура

Со концерт на „Крафтверк“ почнува 20. „Таксират“

Со концертот на „Крафтверк“ - германските пионери на електронската музика, вечер во Вип Арена „Борис Трајковски“ ќе почне 20-тиот фестивал „Таксират“.

27.02.2018 11:45:30

Со концертот на „Крафтверк“ - германските пионери на електронската музика, вечер во Вип Арена „Борис Трајковски“ ќе почне 20-тиот фестивал „Таксират“.

„Крафтверк“ гостуваат во Скопје повторно по 13 години. Овојпат ексклузивноста на нивното гостување е и во спектакуларното 3-Д визуелно шоу кое е дел од нивните концерти на актуелната турнеја. 

- Доаѓаат во Скопје со огромен тим кој ќе се погрижи овој концерт да биде доведен до перфекција и кој работи на комплетната техничка и продукциска реализација на секој од концертите во нивната турнеја, соопштија организаторите.

„Крафтверк“ е една од највлијателните и најзначајни електронски групи во светот, предводник на експерименталната сцена. Во речиси 50 години постоење објавиле десет успешни студиски изданија, како и неколку компилациски и два лајв албуми, од кои последниот „3-D The Catalogue“ го објавија во мај минатата година.