Балкан

Турција: Се преврте чамец во Марица, исчезнати најмалку 10 мигранти

Чамец, во кој се наоѓале најмалку 10 мигранти, рано изутринава се преврте во реката Марица, во севернотурскиот округ Одрин.

13.02.2018 13:34:52

Чамец, во кој се наоѓале најмалку 10 мигранти, рано изутринава се преврте во реката Марица, во севернотурскиот округ Одрин. 

Турски спасувачки тимови во моментов ги бараат мигрантите кои сакале да пристигнат во Грција, но досега се пронајдени само чамецот и алишта. Меѓу мигрантите имало жени и деца.

Нивото на реката Марица е зголемено по неколкудневните врнежи од дожд.