Здравје

Денот на благодарноста во Њујорк ќе биде прославен под најстроги безбедносни мерки

Властите во Њујорк воведоа најстроги безбедносни мерки поради денешното празнување на Денот на благодарноста.

23.11.2017 11:20:52

Властите во Њујорк воведоа најстроги безбедносни мерки поради денешното празнување на Денот на благодарноста, бидејќи во минатогодишниот број на англиското списание на екстремистичката група Исламска држава, одбележувањето на празникот се наведува како „одлична мета“ за напад. 

Безбедносните служби најмногу ќе бидат сконцентрирани на парадата, што традиционално се одржува секоја година. 

Покрај големиот број на припадници на полицијата кои ќе ја контролираат состојбата, распоредени се и десетици камиони натоварени со песок со цел да ги заштитат лицата кои ќе бидат на улиците на Њујорк.