Здравје

 

Денот на благодарноста во Њујорк ќе биде прославен под најстроги безбедносни мерки


Властите во Њујорк воведоа најстроги безбедносни мерки поради денешното празнување на Денот на благодарноста.

повеќе

23.11.2017 11:20:52

Починатите се свесни на мигот кога настапува смртта


Починатите луѓе знаат дека животот им завшил, иако и натаму се свесни за тоа што се случува околу нив, се вели во истражување на медицинскиот центар „Лангон“ при Њујоршкиот универзитет.

повеќе

07.11.2017 11:33:06

Десетици илјадници луѓе во Северна Кореја го славеа тестирањето на хидрогенската бомба


Во Пјонгјанг вчера се одржа масовна свеченост со голем собир и два огномети во чест на научниците заслужни за најмоќното нуклеарно тестирање извршено кога и да е во земјата.

повеќе

07.09.2017 11:30:28

Истражување: Која нација најмногу, а која најмалку пешачи


Американски научници собраа податоци од паметни телефони од сите делови на светот, за да утврдат која нација најмногу, а која најмалку пешачи.

повеќе

13.07.2017 12:42:51

Ултра-антибиотик против супербактериите


Група американски научници создадоа антибиотик против инфекции предизвикани од најопасните супербактерии во светот, објави научното списание ПНАС.

повеќе

31.05.2017 14:26:34

Физичката неактивност еден од водечките фактори на ризик за смрт


Под физичка активност, велат тие, се подразбира секое телесно движење од скелетните мускули со кое се троши енергија. Терминот „физичка активност” не треба да се меша со „вежба”.

повеќе

10.05.2017 14:42:57

Како некои луѓе спијат четири часа, а работат двојно повеќе?


Цврстиот и мирен cон e мнoгу вaжeн зa квалитетот на живoтот нa еден чoвек. И, додека зa некои, и осум чaca спиење на ден, cе недoволни, зa дpyги и четири cе мнoгу.

повеќе

24.04.2017 14:46:35

Што би ни се случило ако останеме будни цела недела


На еден човек дневно му се потребни седум до осум часа непрекинат сон за да биде целосно подготвен за претстојниот ден.

повеќе

07.03.2017 09:31:26

Пет предности од возење велосипед


Покрај тоа што возењето велосипед е здраво, тоа е и економично, а да не спомнуваме и дека на тој начин ја зачувувате природата.

повеќе

01.03.2017 09:33:16

ВРВНА МЕДИЦИНСКА ГРИЖА: Модерна поликлиника на „Аџибадем Систина“ отворена и во Битола (ФОТО)


Во новоотворената и современа поликлиника во Битола, покрај редовните доктори, секој работен ден прегледи и консултации изведуваат доктори од областа на педијатрија, гинекологија и акушерство и кардиологија од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од

повеќе

24.02.2017 14:55:30

12345678910...