Живот и стил

 

Како да знаеме дека сме ја сретнале сродната душа?


Сродна душа - идејата за некој близок, кој го чувствуваме како дел од себе, со кого го споделуваме животот и со кого ги надминуваме сите пречки, е меѓу соништата и целите на повеќето луѓе.

повеќе

16.08.2017 12:30:16

Колку чини црковна венчавка во православната, а колку во католичката црква


Најмногу пари за венчавање во православната црква мора да подготват Белграѓаните, кои тоа може да ги чини и до 200 евра.

повеќе

15.08.2017 12:30:24

Данците најмногу ги изневеруваат своите љубовни партнери


Иако неверството се случува во секоја земја на планетата, некои нации тоа го прават многу почесто од другите.

повеќе

08.08.2017 13:06:15

Виена останува без еден од своите најпрепознатливи симболи-штандовите со колбаси


Главниот град на Австрија е познат по историските градби, но и по штандовите на кои можат да се купат различните видови колбаси.

повеќе

22.07.2017 13:19:00

„Баскерфест“ по 12. пат во Скопје


Скопје е прв град на Балканот што го организира овој фестивал, почнувајќи од 2006 година.

повеќе

15.06.2017 11:37:53

Фенг Шуи: За љубов, среќа и успех потребни се само три растенија


Фенг Шуи филозофијата порачува дека растенијата се основата за добра енергија. Освен тоа што носат рамнотежа и позитивност, некои растенија наводно носат и одредени типови на среќа.

повеќе

24.05.2017 14:27:28

Како алкохолот ги брише спомените?


Истражувањето открива нова светлина врз „надреалниот“ период, кога можеме да танцуваме цела ноќ, да водиме разговори или пак, „да го растуриме“ караоке подиумот, но потоа, следното утро да не помниме ништо.

повеќе

22.05.2017 14:28:04

Приходите и добивката на Apple пораснаа, продажбата на iPhone падна


Светлата точка во извештајот на Apple претставува и растот на приодите од услуги, кои меѓу другото ги вклучуваат и апликациите Apple Music, Apple Pay, App Store и iCloud.

повеќе

03.05.2017 18:18:26

Десет технологии кои во наредните години суштински ќе го променат нашето секојдневие


Традиционалниот преглед „MIT Technology Review“ ги најави најважните технологии на иднината.

повеќе

30.04.2017 14:37:29

Иднината стигна: се повеќе луѓе вградуваат микрочипови под кожата


Дигиталниот чип, покрај следењето на здравствените податоци, може да се користи за отклучување и заклучување на врати, плаќање на стоки и услуги, чување на податоци...

повеќе

29.04.2017 14:30:31

12345678910...