Економија

 

Градежниците стравуваат дека политичката криза може да им влијае на работата


Градежниците стравуваат дека доколку продолжи политичката криза тоа негативно ќе влијае на градежниот сектор.

повеќе

24.02.2017 14:44:08

Винаријата „Сковин“ помеѓу наградените на саемот „BeoWine Fair“ во Белград


Винаријата „Сковин“ на меѓународниот саме за вина „BeoWine Fair“ кој се одржува во Белград се закити со две сребрени награди

повеќе

24.02.2017 12:50:02

Саем за традиционална македонска храна и активен туризам


Традиционални производи и алтернативни видови туризам по пониски цени, ќе понуди саемот „Ис(в)куси ја Македонија“ што ќе се одржува денеска и утре во Рамстор Мол.

повеќе

24.02.2017 10:31:20

Распишан оглас за самовработување на лица со попреченост


Полесно ќе се вработуваат лицата со попреченост. Агенцијата за вработување денеска објави јавен повик за нивно самовработување. Доволно е да имаат идеја за бизнис и да аплицираат. Од агенцијата лицата со помала попреченост ќе добијат вкупно еден мили

повеќе

23.02.2017 16:30:23

Недостаток од образуван кадар во Штип – се бараат инженери


Физичари, градежни, машински и електро инжинери тоа се кадрите што во моментот се најбарани на пазарот на трудот.

повеќе

23.02.2017 16:22:32

Изложбено трговски дом во Москва за поголем извоз во Русија


Македонското вино, овчото сирење, кашкавал, конзервираните зеленчук и овошје полесно до трпезите на руските потрошувачи. Овие производи ќе бидат презентирани во изложбено - трговскиот дом што ќе биде отворен во Москва за точно еден месец.

повеќе

23.02.2017 16:04:37

Саем за традиционална македонска храна и активен туризам


Традиционални производи и алтернативни видови туризам по пониски цени, ќе понуди саемот „Ис(в)куси ја Македонија“ што ќе се одржува утре и задутре во Рамстор Мол.

повеќе

23.02.2017 10:11:21

Обуки за полесен пристап до пари од Фондот за иновации и технолошки развој


Компаниите имаат идеја како да направат некој производ, но не и како да го продадат. Од Фондот за иновации велат дека фирмите најчесто не го истражиле доволно пазарниот потенцијал на производот и препорачуваат пред да аплицираат за пари од Фондот, да

повеќе

22.02.2017 14:10:47

Просечната нето плата лани во декември 23.457 денари


Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во декември 2016 година изнесува 23.457 денари, а просечната бруто-плата 34.374 денари. Во декември лани 1,6 отсто од вработените во Република Македонија не примиле плата.

повеќе

22.02.2017 14:02:04

Граѓански организации: Жените сакаат, но не знаат како се води бизнис, се плашат од неуспех


Никој нема пречка да стане претприемач, подеднакво сите невработени и мажите и жените можат да аплицираат за грантовите од 4.000 евра за самовработување, се огласија жените бизнисменки, по потпишувањето на меморандумот.

повеќе

21.02.2017 15:31:08

12345678910...