Ти репортер

напишете статија која ќе биде објавена на нашата страна

Вести Гледај

Македонија

Аналитичари предупредуваат, заедно со Црвенковски тоне и СДСМ

Бранко друже, време е – ова е дел од пораките на интелектуалци и поддржувачи на СДСМ кои во јавноста но пред се на социјалните мрежи водат жестока дебата дали Црвенковски треба веднаш да се повлече.

26.03.2013 19:02:26
Бранко друже, време е – ова е дел од пораките на интелектуалци и поддржувачи на СДСМ кои во јавноста но пред се на социјалните мрежи водат жестока дебата дали Црвенковски треба веднаш да се повлече. Ден по изборите и катастрофалниот пораз на СДСМ, се погласни се барањата за негово повлекување Оставка на Црвенковски, наместо бојкот во вториот круг е најдобро решение за партијата, сметаат и политичките аналитичари и поранешни високи членови на СДСМ. 

Поранешниот премиер и некогашниот лидер на партијата Владо Бучковски, смета дека Додека СДСМ не го победи Црвенковски партијата нема да оди напред. И покрај работното лето на СДСМ, резултатите отсуствуваат. Затоа партијата треба сериозно да размисли како ќе делува понатаму, смета аналитичарот Жидас Даскаловски. Политичките аналитичари сметаат дека резултатите од локалните избори покажуваат дека раководството на СДСМ веќе одамна изгубило допир со реалноста. Според нив најтесното раководство треба да поднесе оставка од морални причини, за да може членството на претстојниот конгрес во мај да им даде шанса на нови идеи и на нови лица. 

Ивана Рамаданова
 

SDSM go dopre dnoto

Од: marjan

Време: 28.03.2013 10:04:08

Коментар: Ova treba da e moment za nova energija vo SDSM. Branko i celata tranziciska garnitura treba da si odi, no so niv i site mladi vo partijata koi go prifatija stilot na eftini igri, malogragjanstina, arogancija i nesodrzajnost. Mislam deka e pravo vreme SDSM da zastane na patot po koj so mnogu rabota i so novi kvalitetni luge obrazovani po svetov a takvi ima dovolno, na slednite izbori da go porazi Gruevski. Branko vo sustina, mu se namesti na Gruevski i mu napravi ogromna usluga. Seto rezultat na suetata na eden covek.

Од: Gostivarec-SDSM

Време: 27.03.2013 00:31:57

Коментар: Najdobroto resenie za SDSM e g-dinot Branko da napravi koreniti reformi vo partijata. Toa podrazbira otstranuvanje na I.Ivanoski, J.Makraduli, R.Sekerinska, A.Daneva, E.Stankovic, N.Kurkciev, Z.Zaev, E.Rahic, E.Stankovic, R.Deskoska, i mnogu drugi slicni na niv. Na krajot treba da si zamine i samiot so to sto ke si bide pocesen pretsedatel i ke ima sovetodavna funkciija. Nekoi ke se zaprasaat zosto ova go velam!?... Za dobroto na Makedonija i partijata cistkata e neminovna.

Аман од БЦ

Од: Скопјанец

Време: 26.03.2013 23:50:50

Коментар: Ајде бре човече заминиси од СДСМ и остави ја партијата на нови луѓе без афери и лажни ветувања.

12

Ексклузивно

Ракометната Лига на шампионите ексклузивно на Алфа

Три македонски клуба Вардар, Металург и ЖРК Вардар СЦБТ се дел од ракометната Лига на шампиони во машка и женска конкуренција. Сезоната за историја на македонскиот клупски ракомет можете да ја следите ексклузивно на програмата на Алфа.

повеќе

Неделна програма 21.04.2014 22.04.2014 23.04.2014 24.04.2014 25.04.2014 26.04.2014 27.04.2014

06:30

Почнува ден

08:15

Фактор здравје

09:45

Вести

10:00

Вкусот на традицијата

10:15

Отфрлена

12:45

Вести

15:55

Вкусот на традицијата

16:15

Вести

19:15

Вести

21:35

Таблоид

22:45

Вести

06:30

Почнува ден

08:15

Фактор здравје

09:00

Вести

09:15

Вкусот на традицијата

09:30

Отфрлена

10:20

Сестри - турска играна серија (реприза)

11:20

Кујната на Јулија – кулинарско шоу

12:00

Вести

12:10

Супер ѕвезда – Топ листа

13:10

Tоп листа - Еден бакнеж

13:45

Семејни тајни – играно документрана

14:30

Ракомет ЛШ: Преглед на колото (премиера)

15:10

Вкусот на традицијата

15:30

Вести

15:50

VOA - Гласот на Америка

16:00

Кујната на Јулија – кулинарско шоу

16:30

Љубовно мени – реално шоу

17:10

Семејни тајни – играно документарна

18:30

Вести

19:15

Таблоид – забавна програма

19:30

Љубовно мени – реално шоу

20:10

Семејни тајни - играно документарна

20:50

Таблоид

21:10

Сестри - ТВ серија

22:00

Вести

22:50

Отфрлена – играна серија

23:50

Пет по два – игран филм

06:30

Почнува ден

08:15

Фактор здравје

09:00

Вести

09:15

Вкусот на традицијата

09:30

Отфрлена

10:20

Сестри

11:20

Кујната на Јулија

12:00

Вести

12:10

Супер ѕвезда

13:10

Топ листа - Еден бакнеж

13:45

Еден на еден - ток шоу

14:30

Невозможна мисија

15:10

Вкусот на традицијата

15:30

Вести

15:50

VOA – Гласот на Америка

16:00

Кујната на Јулија

16:30

Љубовно мени

17:10

Семејни тајни

18:30

Вести

19:15

Таблоид

19:30

Љубовно мени

20:10

Семејни тајни

21:10

Сестри

22:00

Вести

22:50

Отфрлена

23:50

Голи и смешни

00:20

Скриена страст - игран филм

06:30

Почнува ден

08:15

Фактор здравје

09:00

Вести

09:15

Вкусот на традицијата

09:30

Отфрлена

10:20

Сестри

11:20

Кујната на Јулија

12:00

Вести

12:10

Супер ѕвезда

13:10

Мајката Хулда – игран филм

14:20

Топ листа - Еден бакнеж

15:10

Вкусот на традицијата

15:30

Вести

15:50

VOA – Гласот на Америка

16:00

Кујната на Јулија

16:30

Љубовно мени

17:10

Семејни тајни

18:30

Вести

19:15

Таблоид

19:30

Љубовно мени

20:10

Семејни тајни

21:10

Сестри

22:00

Вести

22:50

Отфрлена

23:50

Голи и смешни

00:50

Бруклински јастог - игран филм

06:30

Почнува ден

08:15

Фактор здравје

09:00

Вести

09:15

Вкусот на традицијата

09:30

Отфрлена

10:20

Сестри

11:20

Кујната на Јулија

12:00

Вести

12:10

Супер ѕвезда

13:10

Топ листа - Еден бакнеж

13:45

Зајди, зајди

15:10

Вкусот на традицијата

15:30

Вести

15:50

VOA – Гласот на Америка

16:00

Кујната на Јулија

16:30

Љубовно мени

17:10

Семејни тајни

18:30

Вести

19:15

Таблоид

19:30

Љубовно мени

20:10

Семејни тајни

21:10

Сестри

22:00

Вести

22:50

Отфрлена

23:50

Голи и смешни

00:20

Малечката риба - игран филм

07:00

Исус од Назарет - серија за деца

07:30

Моби Дик - цртана серија за деца

08:00

Супер ѕвезда – Ретро хит

09:00

Мр. Бин – хумористична серија

09:30

Кујната на Јулија

09:45

Отфрлена – играна серија

11:45

Волтер и Хенри - игран филм

13:45

Олимписки кругови – спортска емисија

14:15

Ракомет ЛШ: Преглед на колото

14:50

Зебра – информативна емисија

15:30

Вести

15:50

РАКОМЕТ ЛШ: ОТВОРЕНО СТУДИО

17:00

РАКОМЕТ ЛШ: ВАРДАР – ФЛЕНЗБУРГ (директен пренос)

18:30

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА

18:45

Вести

19:20

Опасен човек – игран филм

21:00

БОКС: ВЛАДИМИР КЛИЧКО – АЛЕКС ЛИПАИ (директен пренос)

00:20

Смртоносна игра – игран филм

07:00

Исус од Назарет - серија за деца

07:30

Моби Дик - цртана серија за деца

08:00

Вести

08:10

Супер ѕвезда – емисија за деца

09:00

Вести

09:10

Супер ѕвезда – продолжува

09:20

Мр. Бин – хумористична серија

09:50

Кујната на Јулија

10:00

Вести

10:10

Отфрлена – играна серија

11:00

Вести

11:10

Отфрлена - ТВ серија

12:00

Вести

12:10

Вкусот на традицијата

13:00

Вести

13:10

Зајди, зајди

14:15

РАКОМЕТ ЛШ: КИЛ – МЕТАЛУРГ (директен пренос)

15:45

Вести

16:05

Европанорама – Европски магазин

16:30

Невозможна мисија

17:00

Мр. Бин – хумористична серија

17:30

Вести

18:00

Семејни тајни – играно документрана

19:00

Вести

20:00

ПАРЛАМЕНТАРНИ И ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2014 - ОТВОРЕНО СТУДИО

00:00

Невиност на продажба – игран филм