Македонија

Македонско знаме на 25 метарски јарбол во Мислешево

Жителите на струшко Мислешево, денеска на пладне, на влезот од селото на 25 метарски јарбол го поставија државното знаме, иако пред 10 дена надлежниот инспекторат донесе решение за уривање на бетонскиот столб на кој сега се вее симболот на државата.

17.02.2013 18:04:39
Жителите на струшко Мислешево, денеска на пладне, на влезот од селото на 25 метарски јарбол го поставија државното знаме, иако пред 10 дена надлежниот инспекторат донесе решение  за уривање на бетонскиот столб на кој сега се вее симболот на државата.

Мислешевци горди - никој не смее да го симне знамето, спремни сме без отстапувања да го браниме-велат.

Во повеќето села во струшко се поставени јарболи со албански знамиња,велат мислешевци но нас тоа не ни пречи.( СЛИКИ)  Единствени сакаме законите да важат за сите поеднакво. На влезот во Мислешево од денес стои табла со македонско знаме, на која пишува:добредојдовте во Мислешево, а има и информации за 4-те манастири во селото.

Росица Голабоска

 

Од: Miroslav

Време: 18.02.2013 07:53:49

Коментар: Gordo i visoko dolgo ke se vee MAKEDONSKOTO SONCE!

se budime

Од: goko

Време: 18.02.2013 01:32:58

Коментар: makedonija se budi. ajde narode razbudi se ovaa e nasa zemja.

Jarbli na brodot koji tone

Од: Baki

Време: 17.02.2013 21:11:52

Коментар: Vo Makedonija prodolzuva igrata pod imeto "Jarbolijada", politicari se aktivno ukluceni vo nea, a preku razigrani gragjani isprobuvaat politicki muskuli ! Eden den koga betonski stolb ke padne nekomu vrz glavata, a nekoja "crna raka" cepne nekoje drugo kolorisano zname, site ke se prasame sto toa se slucuva. E, togas ke bide i kraj na enigmatska igra "jarbolijada"!

12