Македонија

19 српски државјани кои се изгубија на Шар Планина спасени од македонски планинари

19 српски државјани се загубиле на Љуботен. Цели 18 часа беспомошно лутале по Шар Планина во лоши временски услови и густа магла. Седум македонски планинари тргнале да ги бараат низ Шар Планина за по пет часа конечно да ги пронајдат

12.11.2017 18:11:26
19 српски државјани се загубиле на Љуботен. Цели 18 часа беспомошно лутале по Шар Планина во лоши временски услови и густа магла. Седум македонски планинари тргнале да ги бараат низ Шар Планина за по пет часа конечно да ги пронајдат и спасат. Српските планинари, преморени и исплашени, им се заблагодарија на македонските планинари, бидејќи како што рекоа, ги спасиле во последен час.

Повеќе во прилогот од Љуботен на Росица Голабоска